Περδικόβρυση (Σινίστα) Ναυπακτίας

Η Περδικόβρυση είναι χτισμένη στη βόρεια πλαγιά και στο χαμηλότερο μέρος του βουνού Τσεκούρα, σε υψόμετρο 600 μέτρα με θέα τα γάργαρα νερά του Ευήνου. Είναι ένα χωριό γεμάτο πέτρινα σπίτια που περιβάλλονται από αυλές με λουλούδια και κληματαριές, κάνοντας το να ξεχωρίζει. Το χωριό έχει ένα μέρος του εδάφους κατηφορικό ενώ το άλλο επίπεδο. Πάνω από το χωριό υπάρχει ένα πανέμορφο δάσος, κατάφυτο από έλατα και τα τοπία που αντικρίζεις από το χωρίο είναι μαγευτικά.

Οι κάτοικοί στο μεγαλύτερο μέρος της είναι γεωργοί και κτηνοτρόφοι. Παλιότερα το χωριό ονομαζόταν Σινίστα και μετονομάστηκε σε Περδικόβρυση το 1938. Απέναντι από το χωριό και σε απόσταση επτά (7) χιλιομέτρων βρίσκεται το Δημοτικό Διαμέρισμα της Κλεπάς.

Η καλύτερη και η συντομότερη οδική πρόσβαση στο χωριό γίνεται από δεξιά διακλάδωση του οδικού δικτύου στον Άγιο Δημήτριο. Το καλοκαίρι γεμίζει από ντόπιους και ξένους επισκέπτες ενώ τον χειμώνα το επισκέπτονται αρκετοί για να απολαύσουν τα όμορφα χιονισμένα τοπία και να γευθούν τα νόστιμα φαγητά. Η Περδικόβρυση πανηγυρίζει την 26η Ιουλίου εορτή της Αγίας Παρασκευής.

Ξένος Τύπος

Εφημερίδες

Περιοδικά

Τοπικά MME

Τοπικά R/TV

Ακολουθήστε μας