Κεντρική Ναυπακτίας

Το χωριό κτίσθηκε επί Τουρκοκρατίας σε θέση νοτιότερη της σημερινής αλλά μεταφέρθει για λόγους υδρεύσεως. Ονομάσθηκε Κεντρική διότι βρίσκεται στο κέντρο του Δήμου Αποδοτίας. Είναι μικρό και έχει 77 κατοίκους (απογραφή 2001).

Όμορφη πραγματικά έιναι η Κεντρική, στολισμένη μέσα στα δέντρα και λουσμένη στο φως του ζωογόνου ήλιου.Μικρό το χωριό αυτό βρίσκεται χτισμένο στους πρόποδες του μικρού βουνού "Τσακαλάκι".

Μικρό και απομακρυσμένο από τον υπόλοιπο κόσμο, με θαυμάσιες φυσικές καλλονές, περιβάλλεται από απέραντο δάσος από έλατα και καστανιές που θα το ζήλευε και ο πιο αριστοκράτης, Ευρωπαίος
Κεντρική Αιτωλοακαρνανίας

Με το κελάρισμα των κρύων νερών, τους παχύς ίσκιους των πλατάνων και των άλλων δέντρων, τα αθάνατα κελαδίσματα του κούκου του κότσυφα  και του αηδονιού, με τα χιόνια το χειμώνα και την ανθισμένη φύση τις άλλες εποχές, συμπληρώνεται ένα θαυμάσιο, ένα τέλειο μαγευτικό τοπίο.

Οι κεντρικές πέτρινες βρύσες, με τα πεντακάθαρα και κρύα νερά, οι δυο μικρές αλλά ιστορικές εκκλησίες (Αγία Παρασκευή και Κοίμηση της Θεοτόκου), τα κουδούνια των γιδοπροβάτων όταν το πρωί τραβούν για τη βοσκή και το βράδυ επιστρέφουν στα μαντριά τους, όλα αυτά συμπληρώνουν την ομορφιά του μικρού αυτού χωριού και το κάνουν να διαφέρει από τα γνωστά σε εμάς χωριά της περιοχής.

Ξένος Τύπος

Εφημερίδες

Περιοδικά

Τοπικά MME

Τοπικά R/TV

Ακολουθήστε μας