Ομάλια-Τσεκούρα-Αρδίνης

Ομάλια-Τσεκούρα-Αρδίνης

Μιά διαδρομή για όσους θέλουν να γνωρίσουν την ορεινή Ναυπακτία περπατώντας την , μέσα σε αμιγή ελατοδάση και αγναντεύοντάς την από ψηλά.

Ανεβαίνοντας από Τερψιθέα-Ελατού στη διασταύρωση για Ανω Χώρα συνεχίζουμε στον ασφαλτόδρομο για Γρηγόρι-Ελατόβρυση. Μετά 3 χλμ κι αφού περάσουμε από πηγή (σε όλη τη διαδρομή δεν βρίσκουμε νερό )βγαίνουμε στη θέση XARATSI . Από εδώ αρχίζει η πορεία μας.

Ακολουθούμε τον χωματόδρομο αριστερά που μετά 200 μέτρα καταλήγει σε εγκατελειμένο ξενώνα. Μπαίνουμε σε γιδόστρατο που μας βγάζει σε μεγάλης έκτασης χορτολιβαδική ράχη (OMALIA). Τη διασχίζουμε και βγαίνουμε σε τριγωνομετρικό. Μπαίνουμε σε μη σαφές μονοπάτι και διασχίζοντας δασωμένη ράχη βγαίνουμε σε χωματόδρομο που μετά 200 μέτρα αριστερά μας βγάζει στη διασταύρωση για Λάλκα . Συνεχίζουμε στον ασφαλτόδρομο για Κρυονέρια.

Στη θέση STAVROS μπαίνουμε σε χάραξη χωματόδρομου. Στο τέλος της χάραξης βρίσκουμε σηματοδοτημένο μονοπάτι με κόκκινα ταμπελάκια (στο δασωμένο μέρος της ράχης) που μας βγάζει άνετα στην Τσεκούρα.Στο γυμνό της ράχης , λίγο κάτω από την κορυφή, συναντάμε το σηματοδοτημένο μονοπάτι (κίτρινα σημάδια) που βγάζει Κρυονέρια.

Από την TSEKOURA και με απότομο κατέβασμα βγαίνουμε σε διάσελο, όπου και χωματόδρομος που ενώνει τα χωριά Αμπελακιώτισσα και Περδικόβρυση.

Στοχεύοντας τον Αρδίνη , που από το DIASELΟ έχουμε οπτική επαφή με την προκορφή του, μπαίνουμε στο δασωμένο κι ακολουθώντας γιδόστρατα βγαίνουμε στην κορυφή. Διασχίζοντας την γυμνή κορυφογραμμή και κατεβαίνοντας απότομη πλαγιά βρίσκουμε μονοπάτι μη σηματοδοτημένο , που μας βγάζει στον ασφαλτόδρομο για Πλάτανο αριστερά και Αγιο Δημήτριο-Ευηνολίμνη δεξιά.
Σημ. Από Ομάλια , Τσεκούρα , Αρδίνη έχουμε θέα σε όλη την Ναυπακτία ,στα Βαρδούσια ,στην Οξυά ,στα βουνά της Ευρυτανίας και της Βόρειας Πελοπονήσου.

http://el.wikiloc.com/

Last modified onΠαρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 12:06

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Ξένος Τύπος

Εφημερίδες

Περιοδικά

Τοπικά MME

Τοπικά R/TV

Ακολουθήστε μας