Ξενώνας Δρυάδες – Αμπελακιώτισσα, Ορεινή Ναυπακτία

Ξενώνας Δρυάδες – Αμπελακιώτισσα, Ορεινή Ναυπακτία Ξενώνας Δρυάδες – Αμπελακιώτισσα, Ορεινή Ναυπακτία

Από το Ιούλιο του 2001 το Πανδοχείο «Δρυάδες» λειτουργεί ως πόλος έλξης για κάθε άνθρωπο της πόλης που ονειρεύεται να ζήσει μέρες γαλήνης και απλότητας σε ένα εξαίσιο βουνίσιο περιβάλλον.

Εδώ θα σας υποδεχτεί ο Παναγιώτης, ιδιοκτήτης του πανδοχείου, ο οποίος ανήκει στη σπάνια κατηγορία ανθρώπων που χωρίς να κάνουν τίποτα το εξεζητημένο σε κατακτούν με την απλότητα και την ανεπιτήδευτη φιλικότητα τους.

Σε υψόμετρο 900 μ. περίπου στην κορυφή του χωριού Αμπελακιώτισσα, μέσα στις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Αι-Λιά παρέχει στον επισκέπτη το προνόμιο μιας θέας μοναδικής προς το φαράγγι του Κάκαβου και τις αντικρινές κορυφές.

Αν θέλετε να γαληνέψετε στο κονάκι του Παναγιώτη αλλά και σε όλη τη θαυμάσια γύρω περιοχή με τις τόσες κρυμμένες ομορφιές, τα δάση, τα φαράγγια, τα ποτάμια, τα γραφικά χωριά δεν έχετε παρά να επιλέξετε για τον επόμενο προορισμό σας το πανδοχείο «Δρυάδες».

Ο ξενώνας

Η ονομασία του ξενώνα είναι παρμένη από τη μυθολογία. Οι Δρυάδες ήταν νύμφες του δάσους και τα ονόματά τους είναι δοσμένα στα έξι παραδοσιακά σπιτάκια του συγκροτήματος.

Ερατώ, Ευρυδίκη, Τιθορέα, Άμπελος, Ναϊς, Φιγαλία αφιερωμένα στη φιλοξενία με ξεχωριστό χαρακτήρα το καθένα. Η Ερατώ είναι η σουίτα του συγκροτήματος με το λευκό να κυριαρχεί στο χώρο.

Η πέτρα και το ξύλο, υλικά της αρχιτεκτονικής παράδοσης του τόπου, δεσπόζουν παντού. Ζεστά χρώματα, έπιπλα ζωγραφισμένα στο χέρι, ποιοτικός εξοπλισμός, δημιουργούν ένα χώρο καλαίσθητο άνετο και φιλόξενο.

Τα σπιτάκια περιλαμβάνουν αυτόνομη θέρμανση, τηλεόραση, πολικουζινάκι, ψυγείο και μπάνιο. Τα μπαλκόνια είναι πλακόστρωτα , ευρύχωρα, ανεξάρτητα το ένα από το άλλο και με θέα μαγευτική.

Μεγάλα υπόστεγα από ξύλο έλατου τα προφυλάσσουν από τη βροχή. Όλα είναι φτιαγμένα από τα χέρια του Παναγιώτη, λιτά και αφτειασίδωτα με μόνο εργαλείο το τσεκούρι.

Το Εστιατόριο

Στο εστιατόριο του ξενώνα, ένας ζεστός όμορφος χώρος όπου η πέτρα και το ξύλο συνυπάρχουν αρμονικά, το αναμμένο τζάκι η θέα στη φύση και οι συνταγές μας θα σας εντυπωσιάσουν.

Το ζυμωτό ψωμί, το μαγειρευτό φαγητό, οι σπιτικές πίττες, το κυνήγι, τα ψητά στα κάρβουνα και τα φρέσκα γλυκά αποτελούν βασικά συστατικά της κουζίνας, που θα σας κερδίσουν.

Όλα φτιαγμένα από εμάς, με παραδοσιακές συνταγές, και με απαραίτητη συνοδεία ντόπιο τσίπουρο ή κρασί και φυσικά αναμμένο τζάκι στο οποίο ψήνουμε τα κρεατικά μας.

Το πρωινό, σερβίρεται στον ίδιο χώρο, όλες τις ώρες – για τους αργοπορημένους – είναι ατομικό και περιλαμβάνει, καφέ, τσάι του βουνού, φυσικό χυμό πορτοκάλι ή οποιο άλλο ρόφημα θέλετε. Το ζυμωτό ψωμί συνοδεύεται από σπιτικές μαρμελάδες και βούτυρο, φρέσκα αυγά και ομελέτες. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τηγανίτες με μέλι.

http://www.dryades-xenonas.gr/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top